ingrediënten
½ savooiekool
1 prei
1 ui
½ liter halfvolle melk
4 eetlepels vermicelli, klein gemaakt
1 groentebouillonblokje
enkele takjes peterselie
zout
peper
bereiding
Was de kool en snijd de bladeren in dunne repen. Kook de kool 5 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
Giet de kool af en spoel de repen onder koud water af om het kookproces te stoppen. Laat de kool goed uitlekken.
Maak de prei schoon en snijd het wit en het zachte groen klein. Snijd ook de ui klein.
Doe de kool, de prei, de ui en het bouillonblokje in een ruime pan en schenk er 1½ liter kokend water bij. Breng de soep aan de kook.
Verlaag het vuur en laat de soep 45 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de vermicelli en de melk toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en snijd het klein.
Serveer de soep goed warm met de peterselie als garnering.